Webmagazine

totul de la @ la WWW

WCMS – Web CMS

cmsCe este un wcms?

Un WCMS (engleza: web content management system)  este o aplicatie web folosita pentru managementul continutului unui site web. Având în vedere că Internetul a devenit astfel o parte integrantă a dezvoltarii activităţii, necesitatea de actualizare periodica a conţinutului on-line  a crescut. Site-urile de conţinut trebuie să fie continuu revizuite şi actualizate pentru a se menţine la zi, precum şi atrăgătoare pentru clienţi,  furnizori şi motoarele de căutare.

Aspecte tipice de un CMS includ:

  • Distribuirea de conţinut de către utilizatorii non-tehnici, reducând nevoia de personal tehnic
  • Controlul drepturilor de acces pentru managementul continutului
  • Aprobarea conţinutului pentru procesele de flux de lucru structurat
  • Arhivarea continutului şi a versiunilor pentru back-up
  • Continut şablon
  • Content workflow – Fluxul de lucru al continutului

Capabilităţi de Content Management System

Un WCMS este un sistem software utilizat pentru a controla o colecţie dinamică de material Web (documente HTML,  imagini şi alte forme de mass-media).   Un WCMS are de obicei:

Automat de template-uri
Sabloane (de obicei, HTML şi XML) ce pot fi aplicate automat la conţinutul nou şi existent, si  care  permită apariţia intregului conţinutl care urmează să fie schimbat de la un loc central.
Continut usor de editat
Odată ce conţinutul este separat de prezentare vizuală a unui site,   devine mult mai uşor şi mai rapid de editat şi manipulat. Cele mai multe web cms-uri  includ anumite  instrumente de editare , care să permită persoanelor non-tehnice  crearea şi editarea conţinutului.
Seturi de caracteristici Scalable
Cele mai multe  WCMS-uri  includ plug-in-uri sau module care pot fi uşor de instalat pentru a extinde funcţionalitatea un site existent.
Standarde de upgrade-uri web
Software-ul activ WCMS  primeste de obicei  actualizări în mod regulat, care includ seturi de caracteristici noi şi  aduce sistemul până la standardele web actuale.
Managementul fluxului de lucru
Flux de lucru este procesul de creare a ciclurilor de sarcini secvenţiale şi paralele care trebuie să fie realizate în CMS. De exemplu, un creator de conţinut poate adauga un articol, dar acesta nu este publicat până cand editorul nu il corecteaza  si redactorul-sef este de acord.
Delegarea
Unele CMS-uri permit pentru diferite grupuri de utilizatori anumite privilegii limitate  asupra unui anumit conţinut de pe site-ul web, realizanduse astfel  responsabilitatea de management de conţinut.
– Document management
CMS software-ul poate oferi un mijloc de gestionare a ciclului de viaţă al unui document de la momentul creării iniţiale, prin revizii,  publicare, arhivă, precum şi distrugerea documentelor.
Conţinutul de virtualizare
CMS -ul  poate oferi un mijloc de a permite fiecărui utilizator să lucreze într-o copie virtuala a intregului site web, set de documente, şi / sau bază de cod. Acest lucru permite modificări la mai multe resurse interdependente, pentru a fi vizualizate şi / sau a executat în context înainte de publicarea online.
– Sindicalizare de conţinut
CMS software-ul de multe ori oferă asistenţă în distribuirea de conţinut, prin generarea de date RSS şi Atom pentru alte sisteme. Ele pot, de asemenea, sa anunte pe e-mail utilizatorii atunci cand sunt efectuate  actualizări, ca parte a procesului de flux de lucru.

Taguri: , , , , , , , , ,

Leave a Response