Webmagazine

totul de la @ la WWW

Tehnologia Microsoft anti-piraterie genereaza o crestere de 630% a detectiilor de coduri false

microsoftManagerul anti-piraterie al Microsoft pentru UK, Michala Wardell, a spus ca numarul rapoartelor despre software false a crescut de la 67 in septembrie 2008 la 423 un an mai tarziu. Iar de atunci cifrele cresc consistent.
Cresterea numarului rapoartelor despre software false vine dupa introducerea Genuine Advantage, un set de tool-uri de validare si verificare, utilizat de Microsoft pentru a proteja sistemele de operare Windowx XP, Vista si Windows 7 si suitele de aplicatii Office 2003 si 2007.
Tool-urile includ sume de control BIOS, numere seriale ale hard disk-urilor si sistemului de operare si alte date de pe PC care ajuta la identificarea producatorului, precum si numere de validare si activare. Acestea sunt combinate si confruntate cu bazele de date ale Microsoft, precum si ale tertilor despre distribuitorii cunoscuti de software false, pentru a verifica autenticitatea software-lor.
Daca detecteaza falsuri, apare un pop-up avertizand utilizatorul si cerandu-i sa contacteze Microsoft pentru a obtine un produs autentic. Functionalitatea dispozitivului nu este afectata, cu exceptia accesului la Windows Update, care este dezactivat. Daca utilizatorul nu raspunde, ecranul background se va face negru dupa 30 de zile.
Wardell a spus ca oricine a cumparat softare false ar trebui sa contacteze compania in sectiunea piraterie de pe website-ul Microsoft.
“Suntem una din putinele firme care ofera gratuit un inlocuitor pentru software-le false, in acest mod consideram ca putem obtine cat mai multe detalii pentru a putea urmari vanzatorii”, a spus Wardell. Asemenea informatii includ inregistrari ale tranzactiilor online precum plati eBay, chitante, documente de livrare, ambalaje, etichete si chiar discurile.
Microsoft analizeaza discurile pentru a descoperi amprente digitale. Acestea deseori conduc catre bandele organizate din Orientul Indepartat.
Wardell a spus ca cele mai multe rapoarte despre vanzarile de software false sunt legate de Office 2007, care nu este protejat de tehnologia Genuine Advantage. Consumatorii de toate genurile, de la bunici de 64 ani pana la cele mai mari companii, au raporat ca au cumparat software false.
Acest lucru a determinat Microsoft sa organizeze Consumer Action Day, o initiativa globala pentru a educa consumatorii despre riscurile software-lor contrafacute.


Sursa: smartnews

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,

1 Comentariu

  1. Pai multa lume fura licentele de windows.
    Sa vedem daca noul windows 7 are sistem de protectie astfel incat sa prinda eventualele copii pirat si sa pune acele coduri intr-un black list.

Leave a Response